Gyorskeresés





Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

AzAmazing Evenings: Exkluzív kulturális élmények Nyomtatás E-mail

Facebook   

A helyi kultúrák bemutatására fókuszálnak az Azamara Club Cruises díjtalan esti programjai

AzAmazing Evenings

A kultúra a legkülönbözőbb élmények tárházát kínálja, a gasztronómiától, zenétől, művészettől, történelemtől kezdve a helyi hagyományokig és ünnepekig, és az Azamara Club Cruises hamarosan debütáló exkluzív, testre szabott esti kirándulóprogramja, az AzAmazing Evenings épp ezt a sokszínű, összetett kulturális kavalkádot kínálja vendégeinek.
A más hajótársaságokénál hosszabb kikötői tartózkodások, a több éjszakai tartózkodás és az éjszakai programok mellett immár az AzAmazing Evenings életre szóló programsorának különleges eseményeit is élvezhetik a hajótársaság vendégei, köztük például egy exkluzív balett estet, avagy egy tengerparti zsúrt Kréta gyönyörű szigetén. A két Azamara-hajó európai szezonjával induló programsor a világ izgalmas helyszíneinek kultúrájából kínál ízelítőt, magas szinten elégítve ki utasaik kulturális igényeit egy igazi álomhajóúton.
„Az AzAmazing Evenings autentikus, exkluzív, testre szabott élményei a helyi élet legjavába, a világ izgalmas helyszíneinek hol meglepő, hol megragadó színeibe, aspektusaiba nyújtanak betekintést” – nyilatkozta Edie Bornstein, az Azamara Club Cruises marketing és értékesítés részlegének rangidős alelnöke. „Az Azamara-hajóutak sajátos jegyei – a hosszú kikötői tartózkodások, a számos éjszakai kikötés és az esti túrák minden hajóúton – teszik lehetővé AzAmazing Evenings programsorunk megvalósítását. Az Azamara mássága abban áll, hogy mi a kikötőben maradunk jóval a többi hajó távozása után is.”
A hajótársaság filozófiája, melynek lényege a célállomások kultúrájának alapos megismerése, százszázalékosan visszatükröződik az Azamara-hajóutakban, amelyekre kivétel nélkül jellemző a kikötőből való kései távozás, az éjszakai kikötői tartózkodás és a hosszú, akár három napos kikötés. A társaság vendégei tobzódhatnak a helyi éjszakai élet kínálta programokban, az éttermek és a szórakozási alternatívák sokaságában, plusz élvezhetik az AzAmazing Evenings sokszínű, a helyi kultúrák legkülönbözőbb aspektusait felvillantó eseményeit.



Ízelítő az AzAmazing Evenings programok sorából:

A borok szerelmeseinek: Az Azamara Quest április 10-én induló, Monte Carlótól Andalúziáig elnevezésű hajóútjának vendégei a díjtalan AzAmazing Evenings program keretében a Cordoniu Pincébe látogathatnak el. A Cordoniu-család a XVI. századtól fogva állítja elő Spanyolország híres habzóborát, a Cavát. A látogatás során az utasok megismerkednek a Cava készítésének menetével, helyi specialitások kíséretében megkóstolják a habzóbor fajtáit, és megtekintenek egy fantasztikus flamenco-előadást.

Sportszeretőknek: Az Azamara Quest április 3-án startoló hajóútja, a Tavasz a Cote D’Azur-ön Franciaország bájos kikötőjét, Sete-et is érinti, ahol a sport egy ősi, színpompás és a világ csupán e régiójában fönnmaradt műfaját, a vízi lovagi tornát tekinthetik meg a vendégek. Az AzAmazing Evenings eme eseményén páholyból, helyi ételek és italok (francia bor, kagyló, tapenade és egyéb ízletes falatok) gazdag asztala mellett követhetik végig a küzdelmet az Azamara-utasok.

Ínyenceknek: Az Azamara Quest június 3-án induló, a Baszkföldtől a Csatorna-szigetekig elnevezésű útja az ínyenceket veszi célba, akik a baszk konyhaművészet remekeit kóstolhatják végig Azurmendiben, egy háromcsillagos Michelin étteremben. A menüsorban hagyományos ételek szerepelnek, ámde Eneko Atxa főszakács jóvoltából egy modern csavarral elkészítve. A vacsora előtt a vendégek körbesétálhatnak az étterem kertjében, megtekinthetik a borospincét, és megnézhetik, hogyan készülnek az előételek az étterem standjain.

Az ünnepek és fesztiválok kedvelőinek: Az Azamara Journey október 26-án induló hajóútjának célpontja: A görög szigetek, Ciprus, Szuezi-csatorna, Omán és Dubaj. A hajóút vendégei a ciprusi Limassolban tölthetnek el egy sokszínű estét. A program helyszíne a hagyományos hegyi falu, a keskeny, macskaköves utcás Omodus, amelynek főterén Ciprus különböző régióit képviselő táncosok  előadását élvezhetik a résztvevők, helyi borokkal és falatokkal megrakott asztalok mellett.

Színházrajongóknak: Balettelőadáson vehetnek részt az Azamara Quest június 22-én, Baltikumi randevú & Tűzijáték Kielben néven induló hajóútjának vendégei. Az AzAmazing Evenings-programra a híres Mihalkovszkij Színházban kerül sor, ahol a kifejezetten az Azamara utasai részére tartott gálaelőadás előtt egy pohár pezsgőt is elfogyaszthatnak a vendégek a gyönyörűen felújított színházban.

A történelem kedvelőinek: Augusztus 4-én indul az Azamara Journey A Vatikántól az Akropoliszig nevű hajóútja, melynek résztvevői az olaszországi Sorrentóban, egy gyönyörű kertben kialakított hiteles „faluban” egy a középkorra visszanyúló nápolyi fesztivál nyüzsgés-forgását élvezhetik az AzAmazing Evenings keretében, középkori zenével, kosztümös táncosokkal és piaci standokon föltálalt finom falatokkal.

Zenerajongóknak: Az Azamara Quest Napóleon nyomában & az Amalfi-part nevű hajóútja szeptember 7-én indul az Amalfi- és Salernói-öböl partvonalát követve, és egy klasszikus zenei koncertet kínál vendégeinek a sziklára épült Ravello faluban. A falu legjelentősebb műemléke a Villa Rufolo és annak pompás kertje, amelyek arról híresek, hogy inspirációul szolgáltak Richard Wagnernek a Parsifal második tételének megírásakor. Az est folyamán egy pazar koncerten vesznek részt a vendégek, akik ezenkívül megkóstolhatják az olasz édességeket és a Prosecco habzóbort, és persze a lenyűgöző kertben és panorámában is gyönyörködhetnek.

A partik kedvelőinek: Az Azamara Journey július 11-én induló, Nyári Azamara-kedvencek nevű útvonalán beach-parti várja a vendégeket a sokak által kedvelt Ibiza szigetén. A híres Nassau Beach Clubban megrendezett, 60-as éveket idéző retrópartin, ahol hollywoodi celebek is jelen lesznek, áttáncolhatják az éjszakát a vendégek.   

Az AzAmazing Evenings programjai díjtalanok, hajóutanként egy ilyen programot szervez a hajótársaság, amely javasolja vendégeinek a hajóút indulása előtti helyfoglalást. Bővebb információ: www.AzamaraClubCruises.com/AzAmazingEvenings

Feltételek:
Az AzAmazing Evenings programsorozat díjtalan és az Azamara Club Cruises 2013-as európai szezonjának indulásától (vagyis az Azamara Quest esetében 2013. március 27-től, az Azamara Journey esetében 2013. május 15-től) kezdve – egyetlen kivételtől eltekintve – minden hajóúton elérhető. A kivétel az Azamara Quest 2013. november 13-án induló útja.
A vendégeket semmiféle visszatérítés nem illeti meg, ha nem vesznek részt a meghirdetett AzAmazing Evenings programon, illetve ha a hajótársaságnak bármilyen okból törölnie kell e programot. Mivel az Azamara Club Cruises-nak költséggel kell számolnia minden résztvevő vendég esetében, a hajótársaság arra kéri vendégeit, hogy legkésőbb a programot megelőző nap 22.00 óráig jelezzék, ha nem kívánnak részt venni a programon. Azoknak a konfirmált vendégeknek, akik e határidőig nem mondják le a programot és nem jelennek meg azon, lemondási díjat kell fizetniük. A lemondási díj személyenként 200 USD az észak-európai és fekete-tengeri útvonalakon, 150 USD a földközi-tengeri és szentföldi útvonalakon, és 100 USD az ázsiai, közép- és észak-amerikai, valamint a karibi hajóutakon. A fedélzeti ajándékkeretek (OBC) nem használhatók fel a lemondási díj kifizetésére. Ha valamely vendég nem foglalja le előre (a hajóút indulását megelőző 4. napig) online az AzAmazing programot, de a fedélzeten úgy dönt, hogy részt kíván venni azon, szabad férőhelyek esetén a program napjának reggeléig még módjában áll jelentkezni. Ha a vendégek biztosak akarnak lenni abban, hogy lesz még szabad hely, célszerű az indulás előtt jelentkezniük a programra.